Contact

Carina van der Walt
Tel: 0646477515
Email: carina.vanderwalt@gmail.com

CV

Carina van der Walt (ZA) studeerde Afrikaanse en Nederlandse Letterkunde en kwam in 2002 met een uitwisselingsprogramma naar de KUB van destijds – aandachtsveld: kinder- en jeugdliteratuur. Sinds 2007 woont ze in Tilburg. Ze debuteerde als dichter in Nuwe Stemme 5 (2013, Uitgeverij Tafelberg in Kaapstad), publiceerde Amalgaam (2015, Uitgeverij IJzer in Utrecht) i.s.m. W. Martin en maakte Parys Etudes (2018) een kunstenaarsboek voor het project Parys Suite (2018) i.s.m. met animatiefilmer Diek Grobler.

Ze schrijft zowel in het Afrikaans als in het Nederlands.

Haar gedichten,  kortverhalen en artikelen verschenen in ambrozijn, Armada, BALLUSTRADA, Hollands Maandblad, LITER, Noord & Zuid, Poëziekrant, Literator, Stilet en op de websites Brabant Cultureel/Literair, fleursdumal en versindaba. Ze is redactielid Letterkunde en Film- en  Poëzierecensent van Brabant Cultureel. Ze was jaren lang vaste medewerker van Beeldenmagazine, kwartaalblad voor ruimtelijk georiënteerde kunst. Bij de zestigste nummer van Beelden schreef zij het bundeltje Woorden over beelden (2012) as cadeau aan de abonnees. Ze werd in 2015 door Museum De Pont uitgenodigd om een gedicht te schrijven bij Black Drawings van Marlene Dumas voor de bloemlezing Dichter bij de Kunst.

In het voorjaar van 2020 werd delen een en twee van de animatiefilm B R E A T H E samen met Diek Grober gepresenteerd. Het Afrikaanstalige kunstboek Stilspraak, Strijdom van der Merwe en Landkuns is op 15 oktober 2020 gepubliceerd door SUNMeDIA in Stellenbosch. Een jaar later stond Stilspraak op de short list van de kykNET-Rapportprijs 2021, afdeling non fictie. Ook in 2021 volgde de dichtbundel Landluisteraar (ekfrasis oor die kuns van Strijdom van der Merwe) op 16 september bij uitgeverij NALEDI in Gansbaai.