Contact

Carina van der Walt
Tel: 0646477515
Email: carina.vanderwalt@gmail.com

CV

Carina van der Walt (ZA) studeerde Afrikaanse en Nederlandse Letterkunde en kwam in 2002 met een uitwisselingsprogramma naar de KUB. Sinds 2007 woont ze in Tilburg. Ze debuteerde als dichter in Nuwe Stemme 5 (2013, Uitgeverij Tafelberg in Kaapstad), publiceerde Amalgaam (2015, Uitgeverij IJzer in Utrecht) i.s.m. W. Martin en maakte Parys Etudes (2018) een kunstenaarsboek voor het project Parys Suite (2018) i.s.m. met animatiefilmer Diek Grobler.

Ze schrijft zowel in het Afrikaans als in het Nederlands.

Haar gedichten en kortverhalen verschenen in ambrozijn, BALLUSTRADA, Brabant Literair, Hollands Maandblad, LITER, Literator, Stilet en op Brabant Literair, fleursdumal en versindaba. Ze is redactielid Letterkunde en poëzierecensent van Brabant Cultureel en was jaren lang vaste medewerker van Beeldenmagazine, kwartaalblad voor ruimtelijk georiënteerde kunst. Bij de zestigste nummer van Beelden schreef zij het bundeltje Woorden over beelden (2012) as cadeau aan de abonnees. Ze werd in 2015 door Museum De Pont uitgenodigd om een gedicht te schrijven bij Black Drawings van Marlene Dumas voor de bloemlezing Dichter bij de Kunst.

In het voorjaar van 2020 wordt het animatiefilm B R E A T H E samen met Diek Grober gepresenteerd. Het Afrikaanstalige kunstboek Stilspraak, Strijdom van der Merwe en Landkuns is in het najaar van 2020 uitgegeven bij SUNMeDIA in Stellenbosch.